Svängen

Tapetserargruppen Svängen driver en möbeltapetserarverkstad belägen i Monteringshallen som ligger i Sickla, Nacka. Vi klär om möbler, utför helrenovering av möbelstoppningar, samt erbjuder tjänster inom sömnad och inredning. Vi prioriterar ekologiska alternativ och tillsammans med kunden vill vi arbeta för en mer hållbar konsumtion.

Inom möbeltapetsering ligger fokus på att vårda och behålla, genom att skonsamt renovera och återskapa tar vi hänsyn till miljön och värnar om vår möbelhistoria. Äldre möbler och god design är en kulturskatt som vi vill vara med att bevara. Med ett gediget hantverkskunnande kan vi utföra kvalitativa arbeten som ger möbler nytt liv.

Vi som arbetar på Tapetserargruppen Svängen är utbildade möbeltapetserare vid Malmstens på Lidingö, en treårig högskoleutbildning under Linköpings Universitet och innehar gesällbrev. Förutom möbeltapetsering har vi lång erfarenhet av att arbeta med hantverk, formgivning och konst – bl.a. som hantverkspedagoger, utbildade på Nyckelviksskolan.

Vår kärlek till både formgivning och hantverk kan du se i bilderna till höger, där vi arbetat med både ock.

Formgivning och tapetsering: Petronella Nylin Blomberg. Foto: Henrik Folkesson
Fåtöljen Karg. är Petronellas gesällprov med traditionellt bundna resårer. Tänkt att stå på en speciell plats på Fårö utan att konkurrera med naturen. Därför är formen arkitektonisk på utsidan med en skön och omslutande insida. Formgivning och tapetsering: Petronella Nylin Blomberg, ena hälften av Tapetserargruppen Svängen. Utställd i Milano under Milan Design Week 2019. Textil från JAB. Foto: Henrik Folkesson
Formgivning: Karl Ingberg Sundsgård och Lina Frick-Meijer. Tapetsering: Lina Frick-Meijer
I Linas gesällfåtölj möter traditionellt hantverk ett modernt uttryck. Utställd i Milano under  Milan Design Week 2018.  Fåtöljen är framtagen under ett samarbete mellan Lina och designstudenten Karl Ingberg Sundsgård på Malmstens. Produktutvecklad och tapetserad av Lina Frick-Meijer, ena hälften av Tapetserargruppen Svängen. Textil från Kvadrat.